Familieshoot hof van Saksen


Heel geregeld fotografeer ik families die een weekend of (mid)week met elkaar op vakantie zijn. Het is inderdaad DE perfecte gelegenheid om een shoot te boeken. Iedereen is gezellig samen, vrolijk, en er is meer dan genoeg tijd om samen een shoot te gaan doen. Soms kom ik naar de familie toe, zoals bij deze leuke familie bij hof van Saksen in Nooitgedacht. Deze shoot verliep fijn. Lekker bij het ondergaande zonnetje op het strandje van hof van Saksen en vooral gewoon gezellig foto's maken. Ik stelde vragen, gaf wat opdrachtjes, en zo voelt het allemaal niet geposeerd en staat iedereen er spontaan en leuk op. Deze familie zag er ook mooi uit! Je ziet dat de kleuren fijn matchen. Ik hou er enorm van om tussen het beige en andere lichte kleuren iets fels te hebben. Geen felgeel of felgroen maar meer oker of aardetinten. De bruine trui en roestbruin/terracotta kleding geven wat mij betreft iets extra's aan de foto's.


Familieshoots duren een uur, soms met een uitschieter naar anderhalf uur. Met families ga ik een standaard lijstje af: De hele familie samen, opa en oma met kleinkinderen, daarna opa en oma met hun eigen kinderen. Vervolgens de ' koude kant' erbij, zoals de schoonfamilie zichzelf vaak gekscherend noemt. De kleinkinderen alleen, en natuurlijk de verschillende gezinnen. Vaak gaan alle koppels ook nog even samen op de foto. En er is altijd ruimte voor input, dus als iemand een samenstelling bedenkt zet ik dat natuurlijk op de foto.

Na de shoot ontvangt de familie een online galerij met veeeeeel foto's en kiezen ze zelf welke foto's ze graag willen hebben.