Bruiloft Henk en Renske 27 mei 2022


Een jaar of wat geleden zat ik in een forum waar Renske ook bij zat. We reageerden geregeld op elkaars berichtjes en volgden elkaar op Social media. Het forum bloedde dood maar af en toe zagen we elkaar online voorbij komen. Toen kreeg ik een bericht van Renske. Na een uitgestelde bruiloft in verband met corona en maatregelen gingen zij en haar verloofde nu echt trouwen en het leek haar heel erg tof als ik hun bruidsfotograaf wou zijn. Of ik dat zou willen. ' Jaaa, supertof' !

De bruiloft zou plaatsvinden in Zwammerdam, een plaatsje waar ik tot op dat moment nog nooit van gehoord had (het ligt naast Bodegraven). Ik ben bruidsfotograaf uit Assen maar voor bruiloften reis ik eigenlijk het hele land door.


We spraken af om even te bellen en wat nader kennis te maken. Volgens mij hebben we die eerste keer direct anderhalf a twee uur gebeld en ging het over van alles en nog wat. Een bruiloft fotograferen met een stel waar je wel aardig mee overweg kan is al heel leuk, maar een bruiloft van iemand met wie je direct een klik ervaart maakt het eigenlijk nog leuker! En wat mijn trouwfotograaf hart helemaal deed opspringen van vreugde was dat Henk en Renske een leeg weiland helemaal zelf in zouden gaan richten, een beetje in bohemian style. Losse kleden op het gras, overal hoekjes met kleur en rieten stoelen, banken her en der, Lampjes overal. En foodtrucks, een overdekte tent met Dj en ruimte voor de band, een springkussen voor de kinderen etcetera.

Ik ben echt dol op dit soort bruiloften waar zoveel creativiteit in verwerkt zit en zoveel moois te fotograferen is.


Eindelijk brak de grote dag aan. Samen met mijn second shooter kwamen we aan Bij Renske's ouderlijk huis waar zij op zolder was met de visagiste/mua , welke bezig was met haar make-up en haar.

Nadat de kapster/visagiste klaar was met Renske was het tijd voor de jurk. En wauw, wat stond deze haar adembenemend mooi.. Het aankleedmoment is altijd gaaf om te fotograferen. De voelbare positieve spanning, de bruid die telkens mooier en mooier wordt, de familie die opgewonden en blij is en hun prachtige dochter zien in bruidskleding (of hun zoon als bruidegom). Als trouwfotograaf Drenthe voel ik me altijd weer vereerd dat ik in documentaire stijl zo'n dag vast mag leggen.

The first look


Renske en Henk hadden elkaar nog niet gezien, dus het was voor beiden een grote verrassing hoe de ander eruit zou zien. En dat is zo tof om te fotograferen, die first look. Toen Renske dan ook aan kwam lopen rolden Henk zijn ogen nog net niet uit zijn kassen ;) en dat snap ik, want Renske was zo prachtig! Maar ook Henk zag er fantastisch uit. Geen standaard blauw pak maar een tikje vintage wat precies in de stijl paste van de hele bruiloft. Deze trouwfotograaf werd telkens blijer. Ik zag nu de locatie en de inrichting voor het eerst. Ik had natuurlijk al wat filmpjes van Renske gezien van de opbouw van het weiland, maar dit ging mijn verbeelding te boven. Wat zag het er allemaal tof uit zeg.

Let the party started!


Henk en Renske wilden vooral een te gek feest waar iedereen van zou genieten. Geen vast schema, draaiboek en geen burgerlijke momenten maar gewoon feest! En dat lukte! Iedereen was blij en vrolijk wat eigenlijk ook niet anders kon want het was gewoon zo gaaf opgezet allemaal. De één liep in gala kleding, de ander in Hawaii kleding. Alles kon, alles mocht. De kinderen speelden heerlijk , het springkussen was een goede zet want die was drukbezet. Er was zelfs een kist met verkleedkleding dus af en toe zag ik in mijn ooghoek een krokodil of clown langslopen. Ja, ook volwassenen, niet alleen de kinderen. Super grappig. En dan het eten, echt fantastisch. Donuts en lekkers, een kast met snoep en koek, maar ook een echte pizzabakker (lekkerste pizza ooit, echt!) en een heerlijke bbq.


Gouden uurtje


Toen de zon onder ging en we ineens een prachtig plekje zagen waar het licht zo mooi viel trokken we Henk en Renske zo ongeveer mee want hier MOESTEN we foto's maken! Aangezien Henk en Renske zo in elkaar opgingen hoefden we maar weinig aanwijzingen te geven en kwamen er als vanzelf prachtige foto's tot stand. De foto linksonder geeft nog iets aan over het bruidspaar, namelijk dat ze beiden prettig gestoord zijn en heel veel lachen samen :)


Dit had het bruidspaar dat ik in diezelfde week fotografeerde nooit gedaan, en dat maakt het ook zo leuk. Ik wil graag dat mensen zichzelf terug herkennen op de foto's. Dat het de sfeer weergeeft die er die dag was en dat het bruidspaar naar zichzelf kijkt op de foto's en kan zeggen ' wat zijn we toch mooi en leuk' !

Dank


Thanks, lieve Henk en Renske, voor jullie vertrouwen in mij. Het was echt een te gekke dag met jullie vrienden en familie, met jullie prachtige gezin en bovenal met jullie. Als ik ooit een bruidspaar nodig heb voor een workshop huur ik jullie per direct in! :)