"Photography is the only language that can be onderstood anywhere in the world"
"Photography is the only language that can be onderstood anywhere in the world"


Uitvaartfotografie


Toen ik in 2013 begon met fotograferen voor stichting Earlybirds (prematuur geboren babytjes) merkte ik dat het fotograferen van het hele kwetsbare iets met mij deed. Het maakte me stil en tegelijk vond ik het ook heel mooi om dit te mogen doen. Om een verhaal vast te leggen. Geen foto's van 'lach even, of 'denk eens aan iets grappigs' maar een verhaal dat ging over leven en dood. Toen ik mij niet lang daarna aansloot als fotograaf bij de Earlybirds vlinderkindjes (stil geboren babytjes tot en met week 24) wist ik dat dit iets was wat dicht bij mijn hart lag.


Toen kwam het afscheid van een lief vlinderkindje dat ik mocht fotograferen. Het deed heel veel met me, maar ik voelde me tegelijk zo vereerd dat ik de foto's mocht maken. Toen ik de ouders van een gepaste afstand vastlegde terwijl het mandje omlaag zakte het grafje in moest ik mijn tranen wegslikken, maar toen ik de foto's later bekeek op mijn computer voelde ik dat dit iets was wat ik moest blijven doen.

Ik heb meerdere uitvaarten mogen fotograferen, variërend van baby's tot ouderen. En elke keer weer voel ik me als een vis in het water, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Ik ben van nature iemand die liever op de achtergrond staat en vanaf mijn camera probeer ik de beste foto's te maken en tegelijk onzichtbaar te zijn. Elke uitvaart heeft zijn verhaal en juist dat wil ik vastleggen op de foto.


Als jij op mijn website bent belandt en op zoek bent naar een uitvaartfotograaf hoop ik dat je nog even verder leest.

Allereerst mijn diepste medeleven voor het verlies van jouw dierbare. Wat zal er de komende dagen veel op je af komen. Misschien vraag je je op dit moment af of een fotograaf bij de uitvaart iets voor jullie is.


Een uitvaart is een indrukwekkende gebeurtenis door het gemis van een geliefde, het verdriet, het samenzijn met anderen en zoveel emoties die de overhand hebben. Vaak weet je achteraf niet meer precies wie er waren en heb je weinig oog voor de emoties van al die andere mensen die achter je zitten tijdens de dienst. Wellicht heb je die hand op je schouder niet bewust meegekregen en weet je ook niet meer met wie je allemaal gesproken heb.


Na de uitvaart gaat iedereen weer verder met zijn leven. En dan komt het besef dat jouw geliefde er niet meer is. Wat is het dan fijn om het fotoalbum erbij te kunnen pakken en nog eens rustig naar het afscheid te kijken. Deze foto's helpen enorm bij de verwerking van het gemis.


Als afscheidsfotograaf kom ik jullie graag helpen om dit op een intieme en liefdevolle manier vast te leggen.

Tarieven

EEN TERUGBLIK

Twee uur fotografie
Inclusief 50 digitale bestanden
Zorgvuldig nabewerkt

€399

EEN DIERBARE HERINNERING

Drie uur fotografie
Inclusief 100 digitale bestanden
Zorgvuldig nabewerkt
Slideshow met uitgelichte foto's

€599

HET HELE VERHAAL

Vijf uur fotografie
Inclusief 200+ digitale bestanden
Zorgvuldig nabewerkt
Slideshow met uitgelichte foto's
Inclusief fotoalbum 20x20

€899

Verzekering: vrij te besteden budget


Er zijn een aantal uitvaartverzekeringen waar een vrij te besteden budget binnen de polis mogelijk is. Hiervan kun je bijvoorbeeld (deels) de uitvaartfotografie bekostigen.

Neem contact op met de verzekeringsadviseur of uitvaartverzorger voor de mogelijkheden.

Fotoalbum


Uiteraard kun je bij Mirfotografie ook een fotoalbum bestellen die ik voor jullie klaar zal maken. Zo hebben jullie alle foto's digitaal, maar ook in een album waarin het hele verhaal vertelt wordt. Een album kan één keer besteld worden, maar ook twee of drie keer zodat familieleden ook een exemplaar ontvangen.

Prijzen voor het album zijn hier op te vragen.