Gezinsshoot met Eline Bakker en haar gezin


Eline Bakker. Voor de één een naam die net zo bekend klinkt als Michael Jackson of Whitney Houston. Voor de ander gewoon een random Nederlandse nietszeggende naam.

In elk geval is nietszeggend het laatste woord dat ik zou koppelen aan Eline want het tegenovergestelde is eerder waar; ' een veelzeggende vrouw'. Ze is een Nederlandse en christelijke zangeres. Ze zingt enorm mooi en is ook redelijk bekend in de christelijke muziekwereld.

Maar daar gaat deze blog natuurlijk niet over :) want een poosje geleden mocht ik Eline met haar man Pim en hun twee prachtige dochters Liva en Romy fotograferen!


Als gezinsfotograaf uit Drenthe leek me dat enorm leuk. We spraken af bij Holtingerveld in Havelte. Een mooi natuurgebied tussen onze beide woonplaatsen, Assen en Steenwijk, in.

Eline Bakker met dochtertjes, moeder-kind-foto

Fotoshoot met het gezin


Foto's met kinderen, dus samen als gezin, zijn enorm waardevol. Niet alleen om de foto's achteraf te ontvangen en voor altijd te koesteren, maar ook de fotoshoot zelf. Als familiefotograaf vind ik het elke keer weer belangrijk dat de fotoreportage een leuke ervaring is. Ik probeer kinderen te activeren, te helpen dat ze lekker loskomen en zichzelf zijn. Dit ging helemaal geweldig met Liva en Romy, want ik had namelijk 1 of 2 hulpjes nodig en tadaa, de meisjes wilden maar al te graag helpen!

Meisjes bos- gezinsfotograaf Drenthe

Niet poseren maar praten en lachen


Tijdens de shoot met Eline Bakker en haar gezin gaf ik aan dat ze gewoon lekker mochten kletsen, lachen, zingen, dansen etc. Spontaniteit vind ik tijdens gezinsfotografie veel leuker dan stijf poseren. We begonnen bijvoorbeeld met het liedje ' we maken een kringetje' en ondertussen maakte ik wat foto's en kon de gezinsshoot op een ontspannen manier beginnen.


We liepen een stukje verder en toen was het knuffeltijd, altijd favoriet!! Bij onderstaande foto smelt je toch? Ik ben zo dol op dit soort beelden. Gewoon echte emoties, echte momenten.

Natuurlijk wordt er zo nu en dan wel wat geposeerd maar dit probeer ik echt te beperken tot het minimum. Foto's waarop iedereen lekker zichzelf is zijn namelijk veel leuker en mooier.

vader en dochter liefde, macrofotografie, gezichten bij elkaar, gezinsfotograaf assen
emotionele fotografie Drenthe
Eline Bakker, familiefotograaf Drenthe, vader en dochter

Contact en connectie tijdens de gezinsshoot


Als fotograaf ben je eigenlijk een soort activiteitenbegeleider. Je geeft korte prompts (opdrachtjes) en maakt dan foto's. Het fijnste is als een gezin ontspant en zich eraan over kan geven. Bij Pim, Eline en de meisjes geen enkel probleem trouwens, die deden allemaal heerlijk mee en wat is het elke keer weer mooi als ouders liefdevol naar hun kind(eren) of elkaar kijken en ik zulke momenten kan vangen op beeld.

Eline bakker met gezin, familiefotograaf Drenthe

Gezinsfotograaf; voor kinderen én ouders


Als gezins fotograaf vind ik het altijd leuk om ook de papa en mama samen nog even op de foto te zetten. Voor de ouders hoeft dit vaak niet maar vrijwel altijd bestellen klanten achteraf toch juist die foto's als ze de online galerij zien. En kijk nou zelf, deze zijn toch te leuk?!

Eline Bakker Pim Bakker, lachen bos, echtpaar fotoshoot Drenthe
prompts uitvoeren tijdens fotoreportage fotograaf Assen
liefde fotoshoot tijdens gezin laten fotograferen Assen
fotoshoot ontspannen met eline bakker, fotograaf Rolde
dichtbij fotografie met eline bakker, mirfotografie
vader kijkt in lens tijdens familieshoot Havelte

Tot slot


Pim en Eline, geweldig om foto's te maken van jullie mooie gezin. Hopelijk volgen er nog vele gezinnen want gezinsfotograaf zijn is toch wel het allerleukste beroep van de hele wereld :)